„Dacă învăţătorul are dragoste pentru profesia sa, el este un învăţător bun. Dacă învăţătorul are dragoste pentru profesie şi pentru elevi, el este un învăţător desăvârşit.” (L. Tolstoi)

Pentru a vedea ce fel de învăţător sunt acum, cel mai bine ar fi să intraţi pe site-ul clasei mele: www.albinute.ro Veți vedea că mă număr astăzi printre acei învățători privilegiați, care predau într-o școală modernă, cu elevi minunați, capabili de performanțe deosebite.

Primii pași ca învățător i-am făcut însă în învățământul simultan de 3 și 4 clase, pe meleagurile natale, în comuna Parava, la Școala cu Clasele I-IV Nr. 3 Drăgușani. Îmi aduc cu nostalgie aminte de frumusețea acelor vremuri în care am reușit, alături de juniorii mei de atunci, să realizăm lucruri grozave. Pe câteva dintre acestea le puteți afla vizitând www.junior.trei.ro, primul site din România al unei școli primare, realizat de mine fără nicio finanțare, doar din pasiune. De asemenea, despre o parte din munca acelor vremuri puteți citi în câteva infzine (n.n. buletine informative, de la info + magazin, termen uzitat între fanii SF) intitulate sugestiv 3, de la numărul școlii noastre de atunci:

1 din 3, 2 din 3, 3 din 3, 4 din 3, 5 din 3, 6 din 3

După 12 ani de lucru în condiții de învățământ simultan, cu o navetă deseori anevoioasă (locuiam deja de ceva vreme în Bacău) și fiind angrenat în mai multe proiecte ce îmi solicitau prezența în oraș, m-am detașat pentru doi ani la Școala Gimnazială Nr. 15 Bacău, devenită în scurt timp Școala Gimnazială „Dr. Alexandru Șafran”, ca apoi să mă transfer ca titular la Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău, unde sunt și astăzi.

Dacă v-a plăcut ce ați aflat în această pagină, mă bucur.

Eu rămân însă la vorba lui Lucian Blaga: „Doamne, o singură rugăminte am: niciodată să nu mă laşi să fiu mulţumit cu mine însumi.”

Lasă un comentariu