Criza coronavirusului mi-a oferit timpul necesar descoperirii și explorării versiunii plătite a platformei Wordwall.net, un spațiu foarte util cadrelor didactice care doresc să aducă tehnologia în lecții. Site-ul oferă celor interesați posibilitatea de a crea diverse tipuri de jocuri interactive, fără a fi necesare cunoștințe avansate de IT.
Exercițiile create de mine le-am distribuit albinuțelor din clasa mea, dar și colegilor învățători din grupurile AGIRo.
Bucuria a fost mare, atunci când am descoperit că unele au fost apreciate de copiii din țară, ajungând în scurt timp să aibă mii și zeci de mii de accesări.
Toate aceste jocuri le puteți găsi aici, pe pagina mea:
https://wordwall.net/teacher/597706/sfetnicul
Vă invit să le descoperiți urmând acest link. Mai jos sunt doar câteva dintre ele:

https://wordwall.net/resource/902811
https://wordwall.net/resource/1006400 https://wordwall.net/resource/933520
https://wordwall.net/resource/940566 https://wordwall.net/resource/926311
https://wordwall.net/resource/913522 https://wordwall.net/resource/939329
https://wordwall.net/resource/925502 https://wordwall.net/resource/983860

 

***

Jocuri create pentru diverse lecții învățate de albinuțele mele, pentru antrenamentul lor de vacanță și altele:

Rezolvă puzzle-ul următor şi descoperă cum arăta domnul învăţător în prima lui zi de şcoală, la 6 ani şi 3 luni, în clasa I (în banca a doua de la geam).

***

Trage cu mouse-ul literele în ordinea corectă pentru a descoperi câteva dintre prenumele mai des întâlnite în clasa albinuțelor. Atenție, nu toate le folosim frecvent! Pentru a primi un indiciu, puteți da clic pe HINT. După așezarea literelor în ordinea corectă dați clic pe CHECK.

***

Joacă celebrul joc Spânzurătoarea, pentru a descoperi câteva dintre produsele valoroase și sănătoase ale unui stup de albine. Fiecare cuvânt reprezintă un nou nivel.

***

Citeşte cu atenţie definiţiile cuvintelor de pe orizontală (ACROSS) şi verticală (DOWN), calculează și scrie răspunsul, cu litere, dând clic pe prima literă, apoi completând cu ajutorul tastaturii.

***

Citeşte cu atenţie definiţiile cuvintelor de pe orizontală (ACROSS) şi verticală (DOWN), găseşte denumirea florii care rimează, dă clic pe prima literă, apoi completează cu ajutorul tastaturii.


Butonul WORD – îţi scrie cuvântul, dacă nu l-ai ghicit
Butonul SUBMIT – te ajută să îţi înregistrezi punctajul la sfârşit
Butonul START OVER – începi un nou joc, cuvintele fiind aşezate diferit

***

Descoperă pe orizontală, verticală sau diagonală cuvintele ascunse în careul de mai jos. Ţine clic apăsat pe prima literă a cuvântului găsit, apoi trage peste celelalte litere pentru a colora cuvântul.

***