Proiectul „Comunitatea învăţătorilor băcăuani“ a apărut din necesitatea adaptării cadrelor didactice la cerinţele societăţii informatizate şi din dorinţa unei comunicări cât mai eficiente. Acesta a fost aprobat de către I.Ş.J. Bacău cu nr. 16826 din 15.09.2007 şi implementat inițial în perioada noiembrie 2007 – decembrie 2010 şi reaprobat cu nr. 129 din 10.01.2011. Proiectul a fost implementat efectiv până în iunie 2014, reunind peste 420 de învăţători din judeţ.

grup-cibProiectul îşi propunea la debut înfiinţarea şi utilizarea unui grup de informare şi discuţii prin e-mail, de tipul YahooGroups, consolidând astfel ideea de comunitate didactică băcăuană. Adresa grupului creat este http://groups.yahoo.com/group/invatatoribacau/

Ulterior a fost realizat în afara cadrului proiectului un forum de discuţii dedicat învăţătorilor din judeţ şi nu numai. Adresa acestui nou mijloc de comunicare este http://invatatori.forumulmeu.ro/

După 2010, prin reluarea proiectului, s-a realizat o pagină web dedicată Comunităţii învăţătorilor băcăuani, disponibilă pe atunci la cibacauadresa www.invatatoribacau.ro, care reunea grupul şi forumul create anterior, oferea centrelor metodice posibilitatea de a-şi face cunoscute activităţile (prezentări video, slide-show-uri de fotografii etc.), iar învăţătorilor implicaţi în proiect posibilitatea de a se informa rapid, tutoriale TIC şi altele.

Desfăşurat la nivelul cadrelor didactice de la clasele primare din întreg judeţul Bacău, proiectul a contribuit la informarea eficientă a tuturor celor implicaţi, dar şi la formarea acestora în spiritul unei autodezvoltări profesionale continue.