„Ionel-Cătălin Diaconu, un autentic militant – dintre cei extrem de puţini – pe tărâmul culturii, într-o lume meschină.”

(conf. univ. dr. Ioan Dănilă – Bacău)

***

„Ionel-Cătălin Diaconu, respect pentru poziția civică și exemplul de demnitate!”

(prof. dr. Pavel Cerbușcă – Chișinău)

***

„Te felicit pentru sârguinţa şi seriozitatea de care dai dovadă. Eşti un exemplu pentru mine, păcat că vârsta nu-mi mai permite să ţin pasul. Dar asta e… Oricum, materialele prezentate de tine demonstrează multă pasiune şi mult profesionalism.”

(înv. Ecaterina Fodorean – Cluj Napoca)

***

„În acte scrie că-i învăţător. De fapt, e o combinaţie între mentor, model şi life-coach. Asta e! Pentru că ceea ce dăruieşte trece dincolo de cunoaştere şi cunoştinţe – iar eu întotdeauna i-am admirat pasiunea atunci când se implica într-un proiect. Pentru că a sfătui necesită o relaţie deschisă, bidirecţională, construită împreună – iar el întotdeauna a ştiut să descifreze tot ceea ce înseamnă potenţial.

Nu-mi amintesc cuvântul egoism în vocabularul său. Niciodată singur, mereu alături de ceilalţi. Mi-a arătat că înălţimea nu are relevanţă nici atunci când eşti deasupra tuturor şi nici atunci când eşti călcat în picioare. Important e să te ridici şi să-ţi continui drumul.

Îţi mulţumesc, Cătălin!”

(Alin Ivenţa)

***

„L-am cunoscut pe Ionel-Cătălin Diaconu la marele eveniment internaţional EuRoEclipse Perseids 99 – Târgovişte, unde a intrat cu mult folos în echipa de organizare şi a urcat pe scena Festivalului Internaţional de Cosmopoezie, recitându-şi câteva haiku-uri compuse atunci. Şi m-am bucurat reîntâlnindu-l la Conferinţa Organizaţiei Internaţionale de Meteori – Pucioasa 2000, implicat de asemenea în organizare şi urcând pe scena ineditului festival internaţional de poezie a meteorului, unde a jucat în trei scenete de teatru mut şi a recitat o creaţie proprie. Iar la tabăra naţională de astronomie Perseide – Corbasca 2001, Cătălin a reaparut în postura de co-organizator şi de lider al Asociatiei Culturale NOVA, care a oferit un frumos moment astropoetic. Am aflat apoi cu plăcere că NOVA este o organizaţie foarte activă, iar faptul că şi-a deschis o listă electronică de discuţii şi că organizează multe evenimente sub radiaţia spiritului reprezintă un succes deosebit în această lume sinucigaş de materialistă.”

(Andrei-Dorian Gheorghe – consilier cultural, Societatea Astronomică Română de Meteori)

Un comentariu

  1. Ies din aceasta lume meschină, alturându-mă şi eu celor care militează pentru cultură.
    Silviu Floareş – jurist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s