De ce SFetnicul

Plautus spunea Nomen est omen!, subliniind că numele poată în ele o încărcătură din ceea ce sunt posesorii lor, că prevestesc destinul. Poate că la nivel subtil materia interferează cu logosul, dând naştere unei legături greu de conceput pentru mintea umană. Sau poate că toate acestea sunt baliverne.

Dincolo de predestinarea lui, rămâne convingerea mea că numele pe care îl porţi trebuie să te reprezinte şi tu trebuie să îl cinsteşti.

SFetnicul e un joc de cuvinte descoperit de mine din întâmplare (sau poate că nu): SF + etnicul = SFetnicul (un sfetnic de etnie Science Fiction).

Mărturisesc faptul că sunt mai degrabă orientat spre viitor decât spre trecut, că sunt un pasionat al SF-ului de calitate (a nu se confunda cu filmele cu lasere şi monştri intergalactici), cu profunde implicaţii umane. Pe lângă aceasta am ales să fiu un sfătuitor (sfetnic) al Măriei Sale Copilul, din convingere că e cea mai nobilă misiune pe care o poate avea omul pe pământ, acea de învăţător, asemeni marelui şi unicului Învăţător, Iisus Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s